dimecres, 13 d’abril del 2016

EN UN CARRER ESTRET


En un carrer estret i freqüentat d'un barri de Barcelona, on no hi poden circular vehicles, s'hi acumulen alguns comerços antics. És un carrer estret i vorejat de cases baixes, on sempre s'hi pot trobar gent que feineja i es saluda, alguns només alçant-se la mirada i d'altres aturant-se i encetant converses llargues, i potser lleugeres. En aquest carrer curt i estret hi ha una llibreria atapeïda que té algunes butaques i balancins que fan servei a aquells qui, sense pressa, festegen amb algunes novetats impreses.

Si és dijous i és inici de mes, al pis de dalt de la llibreria hi podràs trobar la Cira i l'Ona, entre alguns  d'altres que han deixat el plat de sopa calenta a taula, i han fugit, només per una estona, de la rutina dels vespres que no són dijous d'inici de mes, per anar a escoltar, i sentir, algun poema d'en Whitman, d'en Jiménez, o de la Chacel.

Si és dijous i és al capvespre i camines per aquest carrer amic del Poblenou hi podràs trobar la Cira i l'Ona que tanquen la porta de la llibreria, i diuen adéu en Xavier i donen les gràcies a en Jaume. De bracet i fent marrada, es fan companyia fins a arribar a casa d'una, on s'acomiaden, i pensen, sense dir-s'ho, que això seu deu ser aquell saber-se amigues antic i perdurable. I es desitgen bona setmana i bona nit, i es fan dos petons i una abraçada, i s'adormen, almenys un cop al mes, amb el somriure dels qui han conegut un vers que els parla i se'l fan seu per sempre.

3 comentaris

  1. Mentre et llegia pensava, on deu ser aquest lloc tan idíl·lic que descriu la Laia... hi vull anar!! fins que he vist 'Poblenou' i m'he dit que això només podia ser a La Juanita (o la Nollegiu, que és el nom de veritat, però, què vols, a mi m'agrada més Juanita... gran encert haver deixat el rètòl de la botiga original!!).
    Bon bloc, per cert! l'acabo de descobrir, i em sembla que hi tornaré sovint :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És, com no podia ser d'altre manera, la Nollegiu. I sí, gran encert mantenir el rètol, i si hi puges veuràs que no és l'únic que han mantingut. La Nollegiu té màgia.
      Gràcies pel teu comentari!

      Elimina
  2. Quantes emocions m'has transmès Laia!
    Me n'havies parlat, del lloc, del que hi passa, amb la teva veu que acull, et trasllada i et transmet. I, ara, l'escrit, que puc paladejar, rellegir, i viure'l imaginant-me ser l'Ona o la Cira i tenint una amistat antiga i perdurable.
    Petons!

    ResponElimina

© LAIA ROCA
Maira Gall