dissabte, 25 de març del 2017

BRIDES


El cel, de nou, està pintat d’un gris fosc, rebel i espès. Les gotes de pluja repiquen contra la finestra, i la ciutat, feta de corredisses, sembla que no pugui agafar el son.

Deu ser tard, potser les dotze, i ella que posa un peu nu i fred damunt de l’altre com buscant el caliu d’algú que podria vetllar-la. Els llençols estan freds i no troba com acomodar aquesta tristesa en un llit massa gran i violent.

Li pesa la vida que no acaba d’esclatar. Se li acumulen als dits i a les espatlles els desitjos que van quedant en suspens. Li dolen els dies que es lliuren sense gratitud, sense promeses, sense alegries, sense enyors. I el temps, que és insolent, profund i no entén de treves, passa.

En nits humides i boiroses com avui s’esgarrapa la pell i es retreu alguns silencis imposats i el vel menut del cor. Prem les dents, quan se li omplen els ulls d’aigua salada i ofega un crit al coixí del llit.

La pluja ha guanyat intensitat i la nit ja és fosca.

Voldria dir-se que demà, quan un sol incipient assequi l’asfalt de la ciutat, s’atrevirà a buscar unes regnes on agafar-se per seguir el camí.

Potser llavors, compromesa i inflamada de desig, deixarà de tenir por a morir devastada pel tedi, i la vida serà curta però certa.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© LAIA ROCA
Maira Gall